A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Muziek maken en abc-notatie

Sinds een paar maanden ben ik eindelijk weer wat meer bezig met muziek. Niet alleen met luisteren, maar ook met meer leren over toonsoorten en toonladders en akkoorden (van mijn moeder, die is afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht en die pianoles geeft), en met muziek op de computer en met zingen. Ik heb sinds kort weer zangles, van de dochter van de dirigent van Ludi Cantare, het vrouwenkoor waar ik sinds een jaar bij zing.
Ook heb ik een piano-keyboard geleend van Daan, een goeie vriend: een EMU Xboard49. Ik vind het erg leuk er wat mee te klooien en te experimenteren, en ik kan bij nieuwe liedjes uitvogelen wat ik moet zingen. Ik denk dus dat ik zelf ook zo’n soort keyboard wil hebben!
Leuke links:

Leren over abc-notatie:
http://www.lesession.co.uk/pf/abc_notation

Online abc omzetten naar notenschrift (pdf) en midi:
http://www.concertina.net/tunes_convert.html

programma om abc om te zetten naar notenschrift (ook pdf en printen) en midi:
http://nl.musicad.org/
Dit programma heeft nog veel meer functies: transponeren, componeren door in de notenbalk te klikken, of door te typen of door invoer met behulp van een midi-pianotoetsenbord, etc.
Er is een gratis versie en een betaalde. De gratis versie is volledig functioneel, maar bij sommige functies krijg je een ‘nag-screen’ te zien, waar je een code in moet typen voor het programma verder gaat. Als je van de beperkingen van de gratis versie af wilt, kun je een licentie kopen voor 45 euro, maar de gratis versie werkt ook heel prima.

Emu Xboard49:
http://www.emu.com/products/product.asp?category=532&subcategory=533&product=13558

Comments are closed.