Bonbons met cognac en gember

Zo'n 20 stuks

Bonbons met cognac en gemberDit recept heb ik uit een boek overgenomen: Chocola, door Christine McFadden en Christine France, oorspronkelijke titel The Ultimate Encyclopedia of Chocolate, London, 1997. (In mijn Nederlandse uitgave staat het recept op blz. 231.)
Michel, Rianne, Aloysia en ik hebben dit gemaakt op zaterdag 16 juni 2007.
Ze waren erg lekker (en mooi!), maar een volgende keer doe ik er liever een beetje meer gember en vooral meer cognac in dan in het recept vermeld staat.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Gebruik siliconen-bonbonvormpjes.
  2. Smelt circa twee derde van de chocolade au bain marie en schep in elke mal een lepeltje chocolade - houd wat achter om de bonbons af te sluiten.
  3. Strijk de chocolade met een penseeltje uit in de mallen om ze gelijkmatig de bedekken en zet de mallen dan omgekeerd op een stuk bakpapier totdat de chocolade is gestold.
  4. Smelt de resterende chocolade boven heet water en roer de room, cognac, gember en gembersiroop erdoor.
  5. Schep het mengsel in de gestolde chocolademallen.
  6. Is de achtergehouden chocolade hard geworden, smelt hem dan opnieuw en schep wat in elke mal om de bonbon af te sluiten.
  7. Laat de bonbons op een koele plaats opstijven.
  8. Druk ze voorzichtig uit de mallen op een koele ondergrond.
  9. Decoreer de bonbons met stukjes geconfijte gember.

Koel bewaren.

Bonbon met cognac en gember, doorgesneden

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: