Chocolademousse
met eieren, zonder slagroom
(eieren gesplitst)

(voor 6 personen)

Dit recept heb uit een boek, ik heb het wel eens gemaakt met Michel.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Laat hem iets afkoelen.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een grote, glazen, schone kom.
  3. Klop de dooiers met een garde of mixer enkele minuten. (Het is lekker er op het laatst wat koude, sterke koffie aan toe te voegen of rum of cognac of sinaasappellikeur.)
  4. Laat de chocolade iets afkoelen en voeg hem beetje voor beetje toe aan de dooiers, terwijl je blijft kloppen.
  5. Klop de eiwitten met een garde of mixer stijf en roer een eetlepel van het eiwit door het chocolademengsel.
  6. Voeg het chocolademengsel aan de resterende eiwitten toe en schep het er voorzichtig door; laat het niet te veel volume verliezen.
  7. Verdeel het mengsel over 6 schaaltjes of dessertglazen, en laat ze 4 uur in de koelkast staan of tot de mousse in opgestijfd.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: