Hapjes/tapas

Voor zoveel personen als je wilt.

Als je nog niet zeker weet hoe laat je gasten komen, en je wilt het lekker casual houden, zet dan allemaal kleine hapjes op tafel! Hier wat ideetjes. Je kunt natuurlijk ook eerst een soepje serveren, evt. maak je het van te voren klaar en warm je het alleen maar op.

Je kunt de hapjes ook als voorhapjes of borrelhapjes gebruiken.

product (voor-)bereiding
brood evt. afbakken, serveren met zeezout en lekkere olijfolie en/of kruidenboter
kerstomaatjes wassen
olijven -
komkommer wassen, snijden
repen paprika wassen, schoonmaken, snijden
geroosterde paprika uit pot -
Italiaanse ingelegde groenten bloemkool, sperciebonen, mini-maïskolfjes, uitjes, olijven, roosjes van radijs, gekartelde stukjes wortel, etc.
artisjok uit pot -
radijsjes wassen, schoonmaken
nootjes -
avocado doorsnijden, pit eruit, pellen, evt. snijden
kaas -
vleeswaren -
gerookte makreel/haring evt. schoonmaken
gerookte zalm -
coleslaw uit pot -
augurken -
gepofte aardappels schoonmaken, door olie mengen, in aluminiumfolie wikkelen, half uurtje in oven
auberginemengsel van te voren bereiden
grote garnalen grillen
bietensalade van te voren bereiden
koude gekookte eieren van te voren koken
gevulde tomaten of eieren gevuld met bijvoorbeeld remoulade, kwark, kappertjes, geraspte kaas, geprakt gekookt ei, garnalen, kruidenboter, champignons, fijngesneden paprika, lente-uitjes, etc. Zie ook voorbeeld onderaan bladzijde.
humus -
bleekselderij stengels wassen en schoonmaken
koolrabisalade van te voren bereiden
aardappelsalade kant-en-klaar of zelfgemaakt
guacamole met nachochips van te voren bereiden

 

Lijstje ingrediënten voor voorhapjes (smeerseltjes voor op toastjes, crackers, tof als garnalencoctail, e.d.)

Basis-'drager'

  • toastjes
  • crakcers
  • tortilla's
  • pannenkoekjes
  • poffertjes
  • blini's
  • cupjes/mini-pasteibakjes
  • klein amuseglas
  • witlofblad
  • gekookt ei
  • uitgeholde tomaat

Basis-ingrediënt
vulling

  • roomkaas
  • mayonaise
  • kwark
  • zure room
  • geklopte slagroom (zonder suiker)
  • boter
  • tomatenpuree
  • gepureerde kikkererwten
  • gepureerde linzen
  • gepureerde avocado
  • gepureerde tofu
  • kokosmelk
  • santen
  • olijfolie
  • kokosvet

Smaak/vulling
vega

  • mosterd
  • witte wijn
  • tabasco
  • champignons
  • andere paddestoelen
  • vegetarische ragout
  • cayennepeper
  • chilipoeder
  • paprikapoeder
  • ketchup
  • sambal
  • bouillonpoeder
  • noten (hazelnoot, walnoot, amandel, cashew, pistache)
  • zaden en pitten (pijnboom, sesam, zonnebloem, pompoen)
  • ui
  • lente-ui
  • avocado
  • geitenkaas
  • blauwe kaas
  • stukjes gekookt ei
  • doperwtjes
  • tuinkers
  • stukjes tomaat
  • dille
  • peper/zout
  • rucola
  • zeewierstukjes
  • geraspte kaas
  • kervel
  • kerriepoeder
  • harissa
  • mierikswortel
  • citroenschil-rasp
  • citroensap
  • peterselie
  • vieslook
  • stukjes augurk

Smaak/vulling
vis/vlees

  • zalmpaté
  • stukjes gerookte zalm
  • garnalen
  • stukjes ham
  • tonijn uit blik
  • viskuit
  • haringstukjes
  • paté

Voorbeeld 1: garnalencoctail

Gebaseerd op kerstrecept Allerhande 2013.

Voorbeeld 2: cupjes met zalm

Gebaseerd op kookboek van Hermien: Het internationale kookboek - Het spectrum, 1966. Uit het deel De Scandinavische keuken door Marianne Piepenstock; recept ‘Lax med pepparrotsgrädde’.

Voorbeeld Kerst 2017:

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: